Формирано кординационо тјело за сузбијање корупције

На тематској сједници у Бањалуци Влада РС разматрала је провођење Стратегије борбе против корупције која је донесена 2008. године. Влада је задужила Министарство унутрашњих послова, Министарство правде и све нивое власти у Српској да унаприједе сарадњу у борби против корупције. Влада Републике Српске формирала је Координационо тијело које ће пратити спровођење Стратегије сузбијања корупције у […]

петак, март 4, 2011 / 17:33

На тематској сједници у Бањалуци Влада РС разматрала је провођење Стратегије борбе против корупције која је донесена 2008. године. Влада је задужила Министарство унутрашњих послова, Министарство правде и све нивое власти у Српској да унаприједе сарадњу у борби против корупције.

Влада Републике Српске формирала је Координационо тијело које ће пратити спровођење Стратегије сузбијања корупције у Српској, а које чине предсједник Владе РС, министри унутрашњих послова и правде, предсједник Специјалног тужилаштва и Тужилаштва и директор Полиције РС.

 

Влада је усвојила закључак којим безрезервно подржава све институције власти и грађане РС у борби против свих облика криминала, нарочито у борби против организованог криминала, и у сузбијању корупције.

Премијер Александар Џомбић је након посебне сједнице Владе рекао да очекује да ће се убудуће остваривати запаженији резултати у борби против организованог криминала и у сузбијању корупције, нарочито радом Специјалног тужилаштва РС, чиме ће се оснажити повјерење грађана у фунцкионисање правне државе, односно повјерење инвеститора у сигурност њихових инвестиција и спровођење закона.



0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *