Формиран тим РС за истраживање ратних злочина

Влада Републике Српске формирала је данас тим за координацију истраживања ратних злочина и тражења несталих особа.

четвртак, 28 јануара, 2010 / 13:10

Ријеч о стручном тијелу, које ће пратити и координисати активности свих институција и организација у РС које се баве овом тематиком, рекла је новинарима шефица владиног Бироа за односе с јавношћу Вера Сајић.

"У досадашњем раду Координациони тим испољио је скромну активност у координацији институција и организација у РС које се баве истраживањем ратних злочина и тражењем несталих лица", рекла је Сајићева.

Она је додала да ће тим формирати стручне екипе правника, психолога, социолога и других ради истраживања и процесуирања ратних злочина и пружања правне помоћи породицама.

За шефа тима именован је предсједник клуба делегата Срба у Вијећу народа РС Сташа Кошарац, а чланови су главни тужилац РС Амор Букић, директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић, координатор тима МУП-а за истраживање ратних злочина Симо Тушевљак.

У тиму су и представник Министарства правде РС, руководилац Оперативног тима за тражење несталих РС Горан Крчмар, предсједник Борачке организације РС Пантелија Ћургуз, као и предсједници организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Недељко Митровић и Савеза логораша Бранислав Дукић.Оставите одговор