Фонд ПИО: Све више корисника субвенција за струју

Фонд ПИО Републике Српске завршио је евидентирање пензионера који имају право на субвенцију електричне енергије за трећи квартал текуће године, а на списку се нашло 1.760 корисника више него за прво полугодиште. Према одлуци Владе Републике Српске, право на субвенције могу остварити пензионери са самосталном пензијом у висини до 200 КМ. За субвенцију електричне енергије […]

среда, октобар 17, 2012 / 08:43

Фонд ПИО Републике Српске завршио је евидентирање пензионера који имају право на субвенцију електричне енергије за трећи квартал текуће године, а на списку се нашло 1.760 корисника више него за прво полугодиште.

Према одлуци Владе Републике Српске, право на субвенције могу остварити пензионери са самосталном пензијом у висини до 200 КМ.

За субвенцију електричне енергије је за трећи квартал евидентирано укупно 12.728 пензионера у 51 пословници, што је за 1.760 корисника више него за реализовану субвенцију за прво полугодиште текуће године, саопштено је из Фонда.

Списак пензионера евидентираних за субвенцију достављен је Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, након чега ће посредством Министарства индустрије, енергетике и рударства услиједити одобравање уплата субвенције из добити Електропривреде Републике Српске.

Мјесечна субвенција од 120 киловат-часова електричне енергије са ПДВ-ом за трећи квартал, у којем је јефтинија тарифа за електричну енергију, износи 38 КМ по кориснику.

Сви корисници пензије у висини до 200 КМ који се до краја трећег квартала нису регистровали за субвенцију, као и нови корисници који су право на пензију остварили послије 30. септембра, могу се пријавити у пословнице Фонда ПИО за субвенције за четврти квартал текуће године, најкасније до 31. јануара 2013. године.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *