Фочански СДС: Горња Дрина значи свима

Поводом изјаве начелника општине Фоча Здравка Крсмановића о противљењу изградњи хидроенергетских потенцијала "Горња Дрина", изјаве ресорног министра Жељка Ковачевића и реаговања политичких партија у Фочи, Општински одбор СДС Фоча упутио је саопштење јавности. "Изградња хидроенергетских капацитета „Горња Дрина“ за општину Фоча и све општине овог дијела Републике Српске, представља велики развојни искорак. Градња објеката ће […]

петак, 19 августа, 2011 / 13:47

Поводом изјаве начелника општине Фоча Здравка Крсмановића о противљењу изградњи хидроенергетских потенцијала "Горња Дрина", изјаве ресорног министра Жељка Ковачевића и реаговања политичких партија у Фочи, Општински одбор СДС Фоча упутио је саопштење јавности.

"Изградња хидроенергетских капацитета „Горња Дрина“ за општину Фоча и све општине овог дијела Републике Српске, представља велики развојни искорак. Градња објеката ће у наредних 20 година омогућити запошљавање великог броја радника, побољшаће инфраструктуру и подстаћи развој других привредних грана. Уз све то буџет општине Фоча ће , на основу Закона о кориштењу природних ресурса, сваке године бити знатно боратији и та средства ће бити намијењена за развој и модернизацију инфраструктуре. ", кажу у саопштњу фочанског СДС.

Општински одбор СДС Фоча сматра да не постоји ни један аргументовани разлог који би оспорио изградњу хидроелектрана „Горња Дрина“. Напротив, сматрамо да је изградња великих привредних објеката једини излаз из економске кризе.

"Хидроенергетски потенцијали су наш ресурс и ми сматрамо да изгардњу хидроцентрала треба финансирати властим средствима, а не концесијама како је то одлучила Влада РС. Да се о развојном аспекту РС водило више рачуна, и посебно да се водило рачуна о развоју свих њених општина, из средстава добијених продајом Телекома могле су се изградити четири хидроцентрале величине Бук Бијеле", кажу у СДС.

На крају, закључује се, да је то Влада тада урадила, данас би „Бук Бијела“ градила неке нове капиталне објекте од суштинског значаја за Републику Српску и њене грађане.0 КОМЕНТАРА

 1. Браво фочаци, тако, објасните овим надриминистрима и надриначелницима, шта треба конкретно да се уради, а знамо добро како је додик још крајем деведесетих оштро напао пројекат „Бук Бијела“ који никад више није покретан док нису црногорци „одбранили“ Тару, а кад су јесенас поплавили пола Фоче и подриња, онда ћуте ко пи.чкице!

  ВладаРС мора одмах убацити у тај програм изградњу пута према Шћепан Пољу, оно је срамота и ругло за цијелу РС!

 2. „…Општински одбор СДС Фоча сматра да не постоји ни један аргументовани разлог који би оспорио изградњу хидроелектрана „Горња Дрина“. Напротив, сматрамо да је изградња великих привредних објеката једини излаз из економске кризе. …“

  Па што не смислите неки капитални привредни објекат који неће ТРАЈНО девастирати рељеф и екосистем?

  На примјер: аеродром?!B-) К’о онај требињски???
  Шта, нису заинтересовани швабе и талијани?…
  Мамицу вам јебем папанску! Све сами јазавци, куне, ласице и остале ситне штеточине! Товиће се док год има народне стрвине, а и нетакнутих и незапишаних вода и шума!
  За очекивати је у сљедећем мандату, да се и та Зеленгора више скида с к…ца! Све је то титино масло, да се Срби држе у сиромаштву! Сијеци! Копај! Заграђуј!
  ЗАГАЂУЈ!!!

 3. Где је сад у овој причи начелник Здравко Обрваш.Он прича да ће идуће године бити поново кандидат за начелника испред цијеле опозиције.
  Има ли неко из СДС-а да то потврди? (ако је СДС уопште опозицја?)
  Вјероватно је Обрваш имао ноћне море, јер како да га подржи СДС кад он упорно одбија да потпише што је потребно за ту изградњу
  Слажем се са Божом да ништа није толико битно и свето да би кочило борбу против биједе, сиромаштва и незапослености