Фоча: Почео престижни омладинску фудбалски турнир

У Фочи је у петак свечано отоврен 11. по реду омладински турнир „Фудбал френдс“.  Ове године учествује осам екипа. На отварању турнира снаге су одмјерили фубалери Сутјеске из Фоче и београдске Црвене звезде. У изузетно добром сусрету фочански фудбалери су обрадовали своје навијаче савлдавши са 3:2 вршњаке из Црвене звезде. Јунак утакмице, са два постигнута […]

субота, 1 августа, 2015 / 12:55

У Фочи је у петак свечано отоврен 11. по реду омладински турнир „Фудбал френдс“.

 Ове године учествује осам екипа. На отварању турнира снаге су одмјерили фубалери Сутјеске из Фоче и београдске Црвене звезде.

У изузетно добром сусрету фочански фудбалери су обрадовали своје навијаче савлдавши са 3:2 вршњаке из Црвене звезде. Јунак утакмице, са два постигнута гола, био је нападач Сутјеске Владан Даниловић.

"Од малена ми је био сан да играм против Црвене звезде, маштао сам о томе и нисам се надао да ћу икада побиједити Звзеду. Свака част мојим саиграчима", рекао је Даниловић.

"Ми нисмо имали спортске среће, испоставило се да је домаћин желио побједу више од нас и заслужено су славили", казао је фудбалер Звезде Милош Николић.

"Пријатеље фудбала" подржало је министарство породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске. Прије турнира упућена је и порука да овај турнир због досадашњих резултата заслужује посебну пажњу.

"Наредне године овај турнир биће уврштен у групу манифестација од посебног значаја за Републику Српску", рекла је министрица породице, омладине и спорта Јасмина Давидовић.

Поред надметања на терену и дружења, пред учесницима је и округли сто са темом "Један лопта, једно игралиште" и потписивање декларације о поштовању фудбалског пријатељства.
"То је универзална порука која нас све обавезује да се бавимо спортом, да на спорт гледамо као на универзалну вриједност, на нешто шсто нас повезује", ракао је предсједник ОО 11. међународног омладинског турнира "Фудбал френдс" Радисав Мишић.

Потписници ће преко својих фубдалских савеза декларацију прослиједити Уједнињеним нацијама, како би је прихватиле све земље чланице.0 КОМЕНТАРА

  1. Omladina umesto da protestuje protiv robovlaničkog zakona o radu, koji im bukvano stavlja okova na noge i ruke i vraća ih 2000 godina unazad i previđa da radnika i njihovih prava više ne bude kao i fabrika i preduzeća, sada se pošto su iz obezbedili svetlu budućnost zaluđuju tudnirima ganjača lopte. Sram da bude svakog ko dođe na taj turnir!

  2. U Foči je trebalo narod da se zapita šta je sa davanjem reke Drine pod koncesiju, ko će to da našoj reci da gradi, šta će biti sa narodaom ako stranac zaposedne naše reke!

Оставите одговор