Фоча: Отворена зграда за повратнике

У Кратини у општини Фоча данас је отворена новоизграђена стамбена зграде са четири стана, намијењена за бошњачке повратнике. У пројекат "Социјално становање", који обухвата изградњу стамбених зграда у Кратини и Слатини намијењених за повратнике, Влада Холандије уложила је 1,5 милиона марака. Амбасадор Холандије Сведер ван Ворст рекао да је ово најконкрентији допринос затварању колективних центара […]

среда, 16 новембра, 2011 / 18:19

У Кратини у општини Фоча данас је отворена новоизграђена стамбена зграде са четири стана, намијењена за бошњачке повратнике.

У пројекат "Социјално становање", који обухвата изградњу стамбених зграда у Кратини и Слатини намијењених за повратнике, Влада Холандије уложила је 1,5 милиона марака.

Амбасадор Холандије Сведер ван Ворст рекао да је ово најконкрентији допринос затварању колективних центара у БиХ.

Изградњу оба објекта суфинансирали су ресорна министарства Републике Српске, Федерације БиХ и општина Фоча.

Начелник општине Фоча Здравко Крсмановић рекао је да је локална заједница у реконструкцију нисконапонске мреже до центра Кратине уложила око 350.000 марака.

На електрификацију у Кратини, удаљеној од Фоче 30 километара, чекају бројна домаћинства, међу којима и српско село Сокола у којем повратници немају ни струју нити су им обнољени у рату попаљени домови.