Фоча: На добротворном ручку прикупљено 20.000 КМ

ФОЧА – На Трећем добротворном ручку, који је одржан данас у организацији Српске православне црквене општине фочанске, скупљено је око 20.000 КМ од којих ће дио бити додијељен домаћинствима која су највише погођена у недавним поплавама, рекао је Срни предсједник Црквене општине Миливоје Вилотић. Вилотић је нагласио да је добротворни ручак, који је одржан у […]

субота, март 5, 2011 / 20:34

ФОЧА – На Трећем добротворном ручку, који је одржан данас у организацији Српске православне црквене општине фочанске, скупљено је око 20.000 КМ од којих ће дио бити додијељен домаћинствима која су највише погођена у недавним поплавама, рекао је Срни предсједник Црквене општине Миливоје Вилотић.

Вилотић је нагласио да је добротворни ручак, који је одржан у сали храма Светог Николаја у Фочи, постао традиционалан на иницијативу вјерника који се окупе сваке године уочи великог Васкршњег поста.

"Претходних година новац смо искористили за обнову потпорног зида и прилазног степеништа храму Светог Николаја. Уредили смо и црквену дворану, увели гријање, опремили кухињу, оградили порту и подигли љетниковац. Подијелили смо и помоћ породицама са четворо и више дјеце и оне у којима живе дјеце ометана у развоју, а нисмо заборавили ни 15 социјално угрожених грађана", истакао је Вилотић.

У овој години, каже он, планирано је да дио прикупљеног новца буде додијељен домаћинствима који су највише погођени у недавним поплавама, као и уређењу црквених објеката и завршетку радова на потпорном зиду.

"Планирамо да освјежимо и иконостас у храму Светог Николаја, подове и стубове и обновимо гријање", прецизирао је Вилотић.

Протојереј-ставрофор Данило Црногорац, најстарији свештеник фочанске пархије, каже да је значај добротворног ручка и саборавање.

"Осим тога што прикупимо милодаре, велики значај има и дружење на којем се увијек роде нове идеје. Наш циљ и јесте да укажемо да само сложно можемо постићи много више. Дружење нас још више зближава са нашим најближима, али и са Богом, што нам и јесте циљ", нагласио је парох фочански.

Српска православна црквена општина фочанска ускоро би требало да почне и са вечерњим дружењима на којима ће о темама духовности говорити теолози и црквени великодостојници.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *