ФК Борац, понос Бање Луке, латиницом

Истине ради, на прсима овог дреса који је под бројем 53 Урођ Ђурић изложио у Музеју савремене умјетности Републике Српске, Фудбалски клуб Борац има свој редовни, ћирилични логотип.

четвртак, 11 октобра, 2018 / 23:58

Са друге стране, Електропривреда РС, има скраћеницу ЕПС, ако би се читала по имену играча-ликовњака, што је опет јасан путоказ куда иде српско писмо у културној политици Срба.

У том свјетлу, наслов изложбе  – Којим путем поћи кући – добија свој дубљи смисао.1 КОМЕНТАР

  1. борац јесте латиницом, артефакт из латиничног доба, комунистичког, кад му је било златно вријеме, исто као и чувеним рукометашима бањолучким…шта је спорно…? то су артефакти латиничне југословенске прошлости. Једино да набиједите политичаре да стварно заузму озбиљан српски идентитет па да се ћирилизују…али то такође подразуијева накнадну преинаку ове комуњарске прошлости свуда око нас, што није мали посао…али, колико протеста, дописа, интервенција је на примјер имао србистички одсјек с нашег Универзитета у том смислу? ниједан прави…банкомати многих наших банака и даље нуде опцију на локалном, а не српском језику…? колективно одустајемо од тог ћириличног писма. а поврх свега она сподоба Марић је посвојила име писма за своју бизарну емисију, која је политичка слика и прилика Митровићеве Задруге…? илуструје да је проблем о цијелом фронту, и не може се ријешити него – једноставно: донијети закон о фаворизацији ћирилице…да ли ће политичари као велике круве хтети да ураде?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *