Фјури остао без лиценце, одрекао се титула

Британски борд за контролу бокса одузео је лиценцу Тајсону Фјурију, доскорашњем неприкосновеном шампиону тешке категорије, који је недуго прије тога напустио титуле у верзијама ВБО, ВБА и ИБО.

четвртак, октобар 13, 2016 / 12:43

Британски борд за контролу бокса одузео је лиценцу Тајсону Фјурију, доскорашњем неприкосновеном шампиону тешке категорије, који је недуго прије тога напустио титуле у верзијама ВБО, ВБА и ИБО.

"Британски борд за контролу бокса потврдио је да је боксерска лиценца господина Фјурија суспендована до завршетка истраге по питањима допинга и медицинских разлога", наводи се у кратком саопштењу организације.

Фјури је данас саопштио да је напустио титуле у три верзије које су остале у његовом власништву од новембра прошле године, када је шокирао до тада неприкосновеног шампиона Владимира Кличка.

Британац је тада освојио и ИБФ појас, али му је он убрзо одузет јер га није бранио.

Фјури је два пута одлагао реванше са Кличком, а после другог пута је откривено да пати од депресије и да је користио кокаин, као и да мјесецима није тренирао.

Oн је у образложењу своје одлуке навео да цијени и поштује богату историју тешке категорије, која је имала безброј легендарних шампиона, и да зато жели да титуле остану активне.

"Мислим да је фер и исправно да титуле остану активне, за добробит бокса, да дозволим другим кандидатима да се боре за упражњене титуле, које сам поносно освојио и држао као непобијеђени шампион тешке категорије", наводи се у саопштењу Тајсона.

Борац је пожелио срећу другим кандидатима.

"Титуле сам освојио у рингу и вјерујем да је требало да их изгубим у рингу, али нисам тренутно у стању да их браним, и зато сам донео ову тешку и емотивну одлуку да напустим моје цијењене титуле и осталим кандидатима пожелим све најбоље. Ја се сада препуштам новом великом изазову у мом животу за кога знам да ћу га савладати, баш као и Кличка", поручио је Фјури. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *