Фискалних и игара: 600.000 коверти стигло у циљу освајања стана и сиве економије

Наградна игра "10 рачуна изброји и стан освоји”, коју је организовала Влада Републике Српске с циљем сузбијања сиве економије, до сада је у потпуности оправдала очекивања, јер је до сада у Поште Српске запримљено више од шесто хиљада коверти за учешће у наградној игри.

уторак, 3 септембра, 2019 / 12:17

Учешће јавности и подизање пореског морала су међу најзначајнијим полугама за сузбијање сиве економије и због тога је важно да сваки грађанин буде свјесан чињенице да је регистрован промет путем фискалног рачуна законска обавеза којом се пуни буџет, финансира школство, здравство, подиже животни стандард.

Наградна игра оваквог типа је уобичајена пракса у Европској унији и земљама окружења како би се едукацијом и позитивним иницијативама грађани мотивисали да узимају рачун.

Да се већ сад може рећи да је наградна игра успјела говори и податак да не постоји ниједна пошта у Републици Српској из које нису стизале коверте, што говори о територијалној заступљености и о томе да је наградна игра промовисана на прави начин.

Прво извлачење награда, међу којима су и станови на атрактивној локацији, биће одржано 22. септембра у директном преносу на Радио-телевизији Републике Српске, друго је седам дана касније, па све до 13. октобра када ће бити извучен добитник и посљедњег стана.

Трошак пореза на добитак стана сносиће Влада Српске, тако да срећни добитници неће бити изложени додатном трошку. Нотарска комора Републике Српске дала је допринос наградној игри на тај начин што ће сносити трошкове преписа и књижења стана.

Додатне информације доступне су јавности на интернет сајту www.10racuna.com.