Филипини: Олуја усмртила 11 људи

Снажна тропска олуја „Аере”, која је погодила јуче ујутру источну филипинску провинцију Катандуанес вјетром јачине 85 км на час, оставила је за собом 11 мртвих, изазвала клизишта и прекид довода електричне енергије. „Аере” се несмањеном јачином креће данас ка сјеверу земље и острву Лузон па су званичници упозорили становнике на могућа клизишта и поплаве, а […]

понедељак, мај 9, 2011 / 14:42

Снажна тропска олуја „Аере”, која је погодила јуче ујутру источну филипинску провинцију Катандуанес вјетром јачине 85 км на час, оставила је за собом 11 мртвих, изазвала клизишта и прекид довода електричне енергије.

„Аере” се несмањеном јачином креће данас ка сјеверу земље и острву Лузон па су званичници упозорили становнике на могућа клизишта и поплаве, а рибарима и трајектима препоручено је да остану на копну.

Због олује „Аере” отказано је или преусмјерено више од 50 домаћих и међународних летова, а предсједник Филипина Бенињо Аквино III се због олује није јуче вратио авионом са регионалног самита у Индонезији већ је његов лет помјерен за данас, преноси АП.

Метеоролошка служба предвиђа да олуја „Аере” напусти Филипине у петак и скрене ка Тајланду. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *