Филе: Није добро што нема власти

Комесар ЕУ за проширење Штефан Филе поновио је да “одгађање успостављања власти лоше утиче на економски опоравак и приближавање БиХ Европској унији“. “Политички лидери у БиХ морају да се укључе и у духу компромиса да се договоре о формирању власти на нивоу БиХ, влада и других преосталих институција. Даље кашњење у формирању власти лоше ће […]

среда, март 16, 2011 / 10:00

Комесар ЕУ за проширење Штефан Филе поновио је да “одгађање успостављања власти лоше утиче на економски опоравак и приближавање БиХ Европској унији“.

“Политички лидери у БиХ морају да се укључе и у духу компромиса да се договоре о формирању власти на нивоу БиХ, влада и других преосталих институција. Даље кашњење у формирању власти лоше ће утицати европске интеграције БиХ, економски опоравак и друштвено-економске услове у којима грађани живе“, рекао је Филе за сарајевску штампу.

Према његовим ријечима, заједнички рад свих релевантних политичких фактора у БиХ услов је за наставак европских интеграција.

Он је потврдио да је ЕУ и даље у потпуности предана и подржава пут БиХ ка Европи, као и да Европска комисија има налог да финансијски и стручно помогне институцијама БиХ на провођењу реформи.

Филе је, потврђујући подршку њемачкој иницијативи у вези са преговорима о формирању власти и уставне реформе у БиХ, позвао политичке лидере у БиХ да покажу одговорност и спремност на компромис, уз обећање да помоћ и подршка Брисела неће изостати.

“БиХ не би смјела пасти иза остатка регије западног Балкана“, упозорио је Филе.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *