Фијатово пословање изнад очекиваног

МИЛАНО – Италијански произвођач аутомобила „Фијат група” подигао је процjену зараде у овој години, након што је нето профит компаније у трећем тромjесечју скочио на 170 милиона евра захваљујући већој продаји камиона и трактора. Због добрих резултата, „Фијат” је подигао циљеве за 2010. годину, истичући да ће укупан приход порасти на 55 милијарди евра – […]

четвртак, октобар 21, 2010 / 17:41

МИЛАНО – Италијански произвођач аутомобила „Фијат група” подигао је процjену зараде у овој години, након што је нето профит компаније у трећем тромjесечју скочио на 170 милиона евра захваљујући већој продаји камиона и трактора.

Због добрих резултата, „Фијат” је подигао циљеве за 2010. годину, истичући да ће укупан приход порасти на 55 милијарди евра – пет милијарди евра више него што је раније процjењивано, пренијеле су агенције.

Ауто-гигант из Торина, под чијом је контролом амерички „Крајслер”, објавио је такође да ће зарада од продаје износити најмање двије милијарде, готово дупло више него што се раније рачунало.

Од јануара наредне године ступиће на снагу одлука о раздвајању компаније – на „Фијат индастријел” који ће укључити фирму ЦНХ за израду пољопривредне и грађевинске опреме и „Ивеко камиони”, и на други сегмент, где је кључни посао производње путничких аутомобила.

Група „Фијат” већ друго тромјесечје исказује позитивне резултате зараде, док се аутоиндустрија бори за опоравак од тешке кризе који је погодио тај сектор у периоду рецесије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *