Фијат заинтересован за куповину Опела

Италијански аутомобилски гигант „Фијат” планира да затражи од америчког ривала „Џенерал моторса” (ЏМ) куповину његове посрнуле њемачке подружнице „Опел” за „симболичну” цијену, преноси италијански пословни дневник „Ил соле 24”. „Фијат” је још 2009. године упутио понуду за куповину „Опела”, али се тај план никада није материјализовао, а ЏМ је умјесто тога ушао у савезништво са […]

петак, октобар 5, 2012 / 14:16

Италијански аутомобилски гигант „Фијат” планира да затражи од америчког ривала „Џенерал моторса” (ЏМ) куповину његове посрнуле њемачке подружнице „Опел” за „симболичну” цијену, преноси италијански пословни дневник „Ил соле 24”.

„Фијат” је још 2009. године упутио понуду за куповину „Опела”, али се тај план никада није материјализовао, а ЏМ је умјесто тога ушао у савезништво са француским произвођачем аутомобила „Пежо Ситроеном”, партнерство које би могло представљати препреку за „Фијатов” приједлог, наводи лист „Ил соле 24”, а преноси агенција АФП.

Како преноси тај лист, који није цитирао своје изворе, извршни директор „Фијата”, Серђо Маркионе, намјерава да купи „Опел” практично за „џабе”.

Партнерство између „Фијата” и „Опела”, који пате од пада продаје аутомобила у Европи, омогућило би уштеде у дизајнирању и производњи малих аутомобила, преноси италијански лист.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *