Фијат у Крагујевцу: Настављамо по плану

Генерални директор компаније Фијат аутомобили Србија, Ђовани де Филипис, изјавио је да та компанија није правила никакве измјене у плановима везаним за Србију. Он је додао да компанија наставља у складу са утврђеним распоредом активности и очекује да ће до краја године нови модел аутомобила изаћи из крагујевачке фабрике. "Постављање нове опреме треба да почне […]

недеља, март 6, 2011 / 10:27

Генерални директор компаније Фијат аутомобили Србија, Ђовани де Филипис, изјавио је да та компанија није правила никакве измјене у плановима везаним за Србију.

Он је додао да компанија наставља у складу са утврђеним распоредом активности и очекује да ће до краја године нови модел аутомобила изаћи из крагујевачке фабрике.

"Постављање нове опреме треба да почне од сљедећег мјесеца, а избацивање првог пробног возила новог модела очекује се до краја ове године", рекао је Де Филипс.

"Не очекујемо да ће бити значајних промјена у генералној политици и клима је позитивна за инвеститоре и ми сада гледамо да се више наших сарадника ситуира овде у Србији", казао је он.

Уговором између владе Србије и италијанског Фијата из 2008. године, у Крагујевцу је предвиђена производња потпуно новог модела А или Б класе и инвестиције од око 800 милиона евра.

Нови модел Фијата, према најавама, треба да почне да се производи до краја ове године. У току је реновирање фабрике, гдеј ће бити инсталирана нова опрема за око 200.000 аутомобила, првенствено за извоз.
 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *