Фифа: За намијештање утакмица 90 милијарди долара

Званичници Међународне фудбалске федерације (ФИФА) свим силама настоје да смање ниво корупције у спорту, јер су дошли до податка да се за намијештање фудбалских утакмица годишње издвоји невјероватних 90 милијарди долара. Предсједник ФИФА Јозеф Блатер прошле недеље је обећао више од 28 милиона долара за формирање антикорупционе јединице у Сингапуру, чији би главни циљ био […]

среда, мај 18, 2011 / 19:47

Званичници Међународне фудбалске федерације (ФИФА) свим силама настоје да смање ниво корупције у спорту, јер су дошли до податка да се за намијештање фудбалских утакмица годишње издвоји невјероватних 90 милијарди долара.

Предсједник ФИФА Јозеф Блатер прошле недеље је обећао више од 28 милиона долара за формирање антикорупционе јединице у Сингапуру, чији би главни циљ био борба против намијештања мечева.

„Намијештање фудбалских утакмица је глобална, велика и организована криминална активност. Особе које то раде нису добри људи, они повређују играче и уништавају им каријере”, рекао је шеф безбједности ФИФА Крис Итон, а пренио Ројтерс.

Јединица која функционише у саставу Интерпола настојаће да обучи фудбалске званичнике, играче и администраторе да прије и након такмичења препознају све неправилности.

„Ми штитимо младе играче и судије, како би знали да се одупру притисцима тих криминалаца”, рекао је Итон.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *