ФИФА: Шесторица судија под истрагом

ФИФА је саопштила да је поводом навода о могућем намјештању резултата покренула дисциплински поступак против шесторице судија. Тих шесторица судија су прошлог мјесеца судили двије међународне пријатељске утакмице. У саопштењу се наводи да се ради о двије пријатељске утакмице које су одигране 9. фебруара у Анталији, Боливија – Летонија и Естонија – Бугарска. Фифи указано […]

четвртак, 10 марта, 2011 / 16:30

ФИФА је саопштила да је поводом навода о могућем намјештању резултата покренула дисциплински поступак против шесторице судија.

Тих шесторица судија су прошлог мјесеца судили двије међународне пријатељске утакмице.

У саопштењу се наводи да се ради о двије пријатељске утакмице које су одигране 9. фебруара у Анталији, Боливија – Летонија и Естонија – Бугарска.

Фифи указано на неуобичајена клађења на те двије утакмице, због чега је свјетска кућа фудбала одлучила да спроведе истрагу, а жалбе су послала и сва четири фудбалска савеза чије су репрезентације играле те мечеве, додаје се.

Бугарска и Естонија одиграле су 2:2, док је Летонија побиједила Боливију са 2:1, а свих седам голова постигнуто је из једанаестераца.

"Фифа је покренула дисциплински поступак против шесторице судија који су судили на пријатељским утакмицама А селекција Боливија-Летонија и Естонија-Бугарска, које су одигране у Анталији 9. фебруара 2011. године", наводи се у саопштењу.

"Покренули смо поступак након што смо прегледали сву документацију и информације које смо добили, у вези са могућим намјештањем резултата тих утакмица. Поступак ће спровести Дисциплински комитет Фифе", додаје се.

Обје утакмице организовала је агенција са Тајланда "Фути спорт интернешнал", преко једног менаџера из Русије који има лиценцу Фифе.

Према правилима о приватности, Фифа није саопштила имена судија, нити из које су земље.

Прошлог мјесеца Фудбалски савез Мађарске суспендовао је судију Колоса Ленђела, који је судио један од та два меча.Оставите одговор