Фифа разматра увођење четврте измјене

Светска кућа фудбала ће на састанку Борда фудбалских асоцијација (ИФАБ) 3. марта у Лондону размотрити могућност увођења четвртеизмјене у продужецима. Три дозвољене измјене по тиму саставни су дио фудбалски правила, а четврта би требало да послужи екипама да колико толико обнове свјежину у додатних тридесет минута игре. На истом састанку ИФАБ-а разматраће се увођење видео […]

среда, 1 фебруара, 2012 / 21:38

Светска кућа фудбала ће на састанку Борда фудбалских асоцијација (ИФАБ) 3. марта у Лондону размотрити могућност увођења четвртеизмјене у продужецима.

Три дозвољене измјене по тиму саставни су дио фудбалски правила, а четврта би требало да послужи екипама да колико толико обнове свјежину у додатних тридесет минута игре.

На истом састанку ИФАБ-а разматраће се увођење видео технологије на гол линији, а коначна одлука по том питању могла би да буде донијета у јулу.

На дневном реду наћи ће се и приједлог јорданског принца Алија да се попусти са правилима безбједности и омогући исламским женама да на утакмицама носе хиџаб мараме.

Такође, размотриће се приједлог четири савеза из Велике Британије да се у случају прекршаја за пенал укине тзв. трострука казна – ударац за 11 метара, црвени картон и суспензија. Приједлог је да је једна казна, односно пенал, сасвим довољна.