ФИФА потврдила зимски Мундијал 2022.

Свјетско првенство у Катару 2022. године почеће 21. новембра и трајаће само 28 дана, потврдила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА). Како је пренијела агенција АП, финале првенства свијета одржаће се у недељу 18. децембра на дан националног празника Катара. ФИФА је у марту дефинитивно одлучила да се Мундијал у Катару умјесто у јуну и јулу […]

петак, 25 септембра, 2015 / 14:02

Свјетско првенство у Катару 2022. године почеће 21. новембра и трајаће само 28 дана, потврдила је Међународна фудбалска федерација (ФИФА).

Како је пренијела агенција АП, финале првенства свијета одржаће се у недељу 18. децембра на дан националног празника Катара.

ФИФА је у марту дефинитивно одлучила да се Мундијал у Катару умјесто у јуну и јулу одржи зими, како би се избјегле велике врућине које у тој земљи владају љети.

Катар је прије четири године добио домаћинство Мундијала у конкуренцији Аустралије, САД, Јужне Кореје и Јапана. Ова одлука је била изненађујућа, а након ње су услиједиле бројне оптужбе за корупцију у ФИФА, као и у случају домаћинства Русије за СП 2018. године, када је добила један глас више од Енглеске, а у конкуренцији су били још Холандија/Белгија и Шпанија/Португал.

Катар је наводно дао мито од три милиона фунти званичницима ФИФА како би добио подршку у кандидатури за домаћинство Свјетског првенства, али независна истрага није нашла доказе за то.

Независни пресудилац етичког комитета ФИФА Ханс Јоаким Екерт је ослободио Катар оптужби, критиковао ФА Енглеске због неприличног понашања приликом кандидатуре за СП 2018. које је за један глас више добила Русија. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *