ФИФА покренула поступак против Шкотске и Хрватске

Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) покренула је поступак против фудбалских Савеза Шкотске и Хрватске због тога што су навијачи Хрватске палили бакље и димне бомбе на стадиону у Глазгову у квалификационом мечу за првенство свијета. Хрватски савез се терети због паљења бакљи својих навијача, док се Шкоти суочавају са казном због лоше организације меча. […]

понедељак, 28 октобра, 2013 / 15:44

Дисциплинска комисија Међународне фудбалске федерације (ФИФА) покренула је поступак против фудбалских Савеза Шкотске и Хрватске због тога што су навијачи Хрватске палили бакље и димне бомбе на стадиону у Глазгову у квалификационом мечу за првенство свијета.

Хрватски савез се терети због паљења бакљи својих навијача, док се Шкоти суочавају са казном због лоше организације меча.

"Можемо да потврдимо да је дисциплинска комисија отворила поступак против шкотског и хрватског савеза због инцидената на квалификационој утакмици за Свјетско првенство у Бразилу", стоји у саопштењу ФИФА.

Прошле недеље ФИФА је покренула поступак против Енглеске и Пољске јер су и пољски навијачи палили бакље на квалификационој утакмици која се играла на Вемблију.