ФИФА казнила Хрвате због увреда са Максимира

Свјетска фудбалска федерација казнила је Фудбалски савез Хрватске са 50.000 швајцарских франака због увредљивих пјесама навијача на рачун селекције Србије. Увредљиве пјесме чуле су се на мечу квалификација за Свјетско првенство 2014. године, одиграном у марту, у којем је славио домаћин са 2:0. – Чуло се најмање седам националистичких пјесама које, у контексту свих дешавања […]

среда, 29 маја, 2013 / 16:18

Свјетска фудбалска федерација казнила је Фудбалски савез Хрватске са 50.000 швајцарских франака због увредљивих пјесама навијача на рачун селекције Србије.

Увредљиве пјесме чуле су се на мечу квалификација за Свјетско првенство 2014. године, одиграном у марту, у којем је славио домаћин са 2:0.

– Чуло се најмање седам националистичких пјесама које, у контексту свих дешавања на Балкану, могу да проузрокују мржњу и дискриминацију – наводи ФИФА.

Подсјећа, и да да су хрватски навијачи са свих трибина неколико пута скандирали "За дом спремни" на утакмици на загребачком Максимиру. Због безбједносних разлога није било гостујућих навијача на тој утакмици, као што их неће бити ни у дуелу двије селекције у Београду на јесен.0 КОМЕНТАРА