ФИБА: АБА лиги два мjеста у новој Евролиги

Фиба је на састанку у Минхену представила модел нове Евролиге према коме би АБА лиги припала два мјеста и још један тим би ишао у квалификације. Састанком је предсједавао генерални секретар Фибе Патрик Бауман, а присуствовао је и Едуардо Пертел испред Улеба, како и представници европских лига: АБА, ВТБ, Србије, Француске, Њемачке, Италије, Пољске, Грчке, […]

четвртак, 10 децембра, 2015 / 19:14

Фиба је на састанку у Минхену представила модел нове Евролиге према коме би АБА лиги припала два мјеста и још један тим би ишао у квалификације. Састанком је предсједавао генерални секретар Фибе Патрик Бауман, а присуствовао је и Едуардо Пертел испред Улеба, како и представници европских лига: АБА, ВТБ, Србије, Француске, Њемачке, Италије, Пољске, Грчке, Турске .

Према Фибином моделу нова Евролига ће имати 32 или 34 учесника, а наша регионална лига ће имати два сигурна мjеста и још један тим ће своју шансу тражити у квалификацијама.

Формиране су и радне групе у које су ушли Жарко Чабаркапа и Крешимир Новосел.

Договорено је да се нови састанак одржи, такође у Минхену, 7. јануара, када би били прецизирани сви детаљи.

Још једна новина је да ће од наредне сезоне кључ уласка у Евролигу искључиво бити спортски критеријуми, неће бити резервисаних мјеста за неке клубове, на чему је инсистирао први човек Евролиге Ђорди Бертомеу.