Фестивал позоришта за дјецу почиње у суботу

БАЊАЛУКА – Девети Међународни фестивал позоришта за дјецу, који ће почети у суботу, 16. октобра, у Бањалуци окупиће дванаест театара из БиХ, Србије, Хрватске, Русије, Словеније, Румуније, Мађарске, Словачке и Француске, потврдио је директор Дјечијег позоришта Републике Српске Предраг Бјелошевић. Бјелошевић је навео да је за овај фестивал Министарство просвјете и културе РС издвојило 50.000 […]

среда, октобар 13, 2010 / 17:29

БАЊАЛУКА – Девети Међународни фестивал позоришта за дјецу, који ће почети у суботу, 16. октобра, у Бањалуци окупиће дванаест театара из БиХ, Србије, Хрватске, Русије, Словеније, Румуније, Мађарске, Словачке и Француске, потврдио је директор Дјечијег позоришта Републике Српске Предраг Бјелошевић.

Бјелошевић је навео да је за овај фестивал Министарство просвјете и културе РС издвојило 50.000 КМ.

Он је на конференцији за новинаре рекао да свечано отварање фестивала почиње изложбом московског театра "Сергеј Обрасцов" под називом "Најбоље лутке Русије 20. вијека", након чега ће умјетник Дудкин Владимир Михајловић извести вашарску луткарску представу уз помоћ старог музичког инструмента "вергла".

Бјелошевић је рекао да је ово велика част за Дјечије позориште РС, јер је музеј при театру "Сергеј Обрасцов" у Москви један од највећих музеја лутака на свијету.

Према његовим ријечима, на фестивалу ће учествовати и глумац Бранислав Милићевић, познатији као Бранко Коцкица и Весна Чипчић.

Бјелошевић је нагласио да је фестивал такимчарског карактера, али да Дјечије позориште РС неће играти у конкуренцији, наводећи да ће бити додијељене награде за најбољу представу у цјелини, за режију, за сценографију, глумачка и специјална награда.

Међународни фестивал позоришта за дјецу Бањалука 2010, који организује Дјечије позориште РС, трајаће до сриједе, 20. октобра, а улаз за све представе биће пет марака.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *