Фестивал Плави Бас у ДФК

Већ традиционални, бањолучки једнодневни фестивал „Плави Бас“ сутра ће се одржати у Демофест клубу, а наступиће: Кликери, Ез Ај Фол, ХерМес. Свјесни проблема маргинализовања активности младих, њихове отуђености и друштвених проблема, које таква ситуација узрокује, група музичара и активиста, свјесних и погођених честим девијантним реакцијама младих (наркоманија, алкохолизам, криминал и сл.) одлучила је указати на […]

четвртак, март 10, 2011 / 09:00

Већ традиционални, бањолучки једнодневни фестивал „Плави Бас“ сутра ће се одржати у Демофест клубу, а наступиће: Кликери, Ез Ај Фол, ХерМес.

Свјесни проблема маргинализовања активности младих, њихове отуђености и друштвених проблема, које таква ситуација узрокује, група музичара и активиста, свјесних и погођених честим девијантним реакцијама младих (наркоманија, алкохолизам, криминал и сл.) одлучила је указати на овај проблем путем програмски осмишљених културних догађаја које би осим промотивног имала рјешавања споменутих проблема. Тако су заједничким силама креирали пројекат под називом „ПЛАВИ БАС“.

Ова се идеја овдје не зауставља тако је крајњи циљ ове групе креирање хуманитарног фестивала као и формирање фондације која би управо помагала најугроженијим категоријама грађана.

Пројекат су поред многобројних музичара и активиста подржали АРТИСТ, БУРБОН СТРИТ те УДРУЖЕЊЕ НЕЗАВИСНИХ СТВАРАЛАЦА И АКТИВИСТА „ГЕТО“.

 

Улаз је бесплатан.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *