Фестивал кукуруза у Пожаревцу, награде за пољопривреднике из РС

На Међународном фестивалу кукуруза, одржаном у Пожаревцу, награђено је стотину највећих произвођача ове житарице из Србије и Републике Српске. "Рекордери у производњи кукуруза требало би убудуће да буду правило, а слабији произвођачи само случајеви", каже уредник "Сеоских новина" Миломир Филиповић. Награде су из Републике Српске добили семберски рекордери Радиша Рикановић из Броца, Мићо Вујевић из […]

недеља, новембар 6, 2011 / 11:14

На Међународном фестивалу кукуруза, одржаном у Пожаревцу, награђено је стотину највећих произвођача ове житарице из Србије и Републике Српске.

"Рекордери у производњи кукуруза требало би убудуће да буду правило, а слабији произвођачи само случајеви", каже уредник "Сеоских новина" Миломир Филиповић.

Награде су из Републике Српске добили семберски рекордери Радиша Рикановић из Броца, Мићо Вујевић из Амајлија и Никола Алексић из Голог Брда.

Специјална признања фестивала уручена су истакнутом агроному Агенције за пружање стручних услуга у пољопривреди Републике Српске Драгану Зарићу за помоћ пољопривредницима у производњи кукуруза, те новинару Новаку Танасићу, дописнику БН телевизије из Брчког.

Организатори фестивала су Удружење културних стваралаца Србије и лист "Сеоске новине".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *