Фестивал цртежа и музике у Приједору

Осми фестивал цртежа и музике под слоганом "Нит по нит", чији је организатор приједорска "Галерија ’96", биће одржан од 9. до 16. маја у Приједору. На Фестивалу ће учествовати шест студената завршних година и постдипломаца са Факултета примијењених умјетности у Београду. Директор „Галерије ’96“ Тихомир Илијашевић каже да ће 22. априла поставити седам ткалачких станова […]

среда, 9 априла, 2014 / 15:39

Осми фестивал цртежа и музике под слоганом "Нит по нит", чији је организатор приједорска "Галерија ’96", биће одржан од 9. до 16. маја у Приједору. На Фестивалу ће учествовати шест студената завршних година и постдипломаца са Факултета примијењених умјетности у Београду.

Директор „Галерије ’96“ Тихомир Илијашевић каже да ће 22. априла поставити седам ткалачких станова на којима ће радити учесници Фестивала.

„Овог пута ствараћемо уз вуну, памук и свилу а са студентима долази и њихов професор Златко Цветковић, који ће за све који су заинтересовани за умјетност ткања одржати предавање“, казао је Илијашевић.

Радови који настану на овом фестивалу биће изложени 16. маја у Приједору.

„Пошто се за шест дана не може направити много предмета, наши гости са собом доносе једну репрезентативну изложбу својих радова, тако да ће фестивал у потпуности бити у знаку ткања и тканица“, додао је Илијашевић.

Карактеристика овог фестивала је да су сви досадашњи учесници радили пред публиком, односно случајним пролазницима који су улазили у галерију и гледали како настају цртежи и графике. Традиција ће бити настављена и ове године.

У музичком дијелу манифестације наступиће београдска група „Јар“ а на затварању ће бити одржан концерт фадо музике.