Ферати: На сјевер Косова нећемо кренути ни са војском ни са полицијом!

Подјела Косова није могућа, јер је статус покрајине ријешен, ма колико он зависио од одлуке Савјета безбједности, сматра функционер Демократског савеза Косова Садри Ферати. Он је на трибини "Да ли је могућа подјела Косова" одржаној у Чаглавици, код Приштине, рекао да подјела или разграничење није званичан став Београда и да је то више декларативна изјава […]

среда, мај 25, 2011 / 23:03

Подјела Косова није могућа, јер је статус покрајине ријешен, ма колико он зависио од одлуке Савјета безбједности, сматра функционер Демократског савеза Косова Садри Ферати.

Он је на трибини "Да ли је могућа подјела Косова" одржаној у Чаглавици, код Приштине, рекао да подјела или разграничење није званичан став Београда и да је то више декларативна изјава која има директне посљедице и "наноси велику штету Србији и Србима који живе на Косову".

Ферати, који је бивши министар локалне самоуправе, оцијенио је да изјава предсједника Србије Бориса Тадића да се питање статуса Косова може ријешити преговорима Београда и Тиаране, додатно отежава започете преговоре и укупну ситуацију на Косову и у региону.

Он је поручио да Влада Косова неће посегнути "ни за војском, ни за полицијом на сјеверу", већ ће додатним улагањем новца, уз помоћ међународне заједнице, увјерити тамошње Србе да је њихова будућност у оквиру Косова. "Стрпљење значи свјесност о ситуацији на сјеверу Косова", рекао је Ферати.

Посланик Јединствене српске листе Рада Трајковић сагласна је са оцјеном да је подјела Косова неприхватљива и да би "подјела на јужни и сјеверни дио Косова значила покретање новог таласа исељавања Срба".

Она сматра да је у идеју о подјели Косова умијешан Хашим Тачи, јер заговара "прегруписавање на Балкану".

"Паралелно са идејом о подјели Косова у институцијама Косова покреће се иницијатива за гашење новоформираних општина са већинским српским становништвом, чиме Албански лидери показују да имају велику сличност са /Слободаном/ Милошевићем. И они проводе политику угњетавања и прогона на националној основи", рекла је Трајковићева, оцјењујући да је на дјелу "завршна фаза прогона Срба".

Она је оптужила руководство Демократске странке Бориса Тадића што "ћути" на изјаве Ивице Дачића којима се "угрожава национално биће и јединство толико потребно Србима, посебно онима који живе на Косову и Метохији".0 КОМЕНТАРА

  1. Čuj ovo… Vi baš imate vojsku? O jbt! Vjerujem da je takvoj vojsci obezbjeđen jedan Karabin i jedan mitraljez s kraja II svijetskog rata.
    Čudi me da na ovakve izjave ne reaguje Beograd? Jel se ovo Tadić slaže sa Dačićem u vezi podjele? Ne mogu ništa više da kažem sem – SJAJNO NACIONALNO ODGOVORNA POLITIKA SRBA IZ BELGRADE.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *