Фејзбучка љубав Шиптара и Монтенегрина

Косовски премијер, Рамуш Харадинај, написао је на свом Фејсбук профилу да је постигнут споразум са Црном Гором о кориговању Споразума о демаркацији.

петак, фебруар 16, 2018 / 12:43

„Срећан сам што се у овом јубилеју независности Косова постигао договор о анекс-споразуму за кориговање и ратификацију демаркације са Црном Гором“, написао је Харадинај, преноси РТК.

Премијер Косова је рекао да ће заједничка Декларација предсједника Косова Хашима Тачија и предсједника Црне Горе Филипа Вујановића у формату анекс-споразума, као потребном правном међународном инструменту, „бити епилог нејасноће и дуге подјеле у нашем друштву“.

На тај начин се, како је рекао, завршава посљедња обавезу либерализације виза и отварање новог поглавља о слободи кретања за грађане Косова.

Весељи: Крај изолације Косова

Предсједник косовског парламента, Кадри Весељи, након потписивања националног консензуса за ратификацију демаркације са Црном Гором, рекао је да „ова политичка зрелост треба да нас прати и у осталим великим одлукама за земљу“.

„Веома је добра вијест о постизању националног консензуса за ратификацију демаркације са Црном Гором. Ова политичка зрелост треба да нас прати и у будућим великим одлукама за земљу. У овом јубилеју независности долази крај изолације земље и грађанима се отвара пут либерализације виза”, написао је Весељи на Фејсбуку.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *