Федерер у финалу Индијан Велса након 6 година

Американац Џон Иснер пробаће да освоји први трофеј у Индијан Велсу, пред својом публиком, против једног од најбољих тенисера свих времена – Роџером Федерером. Федерер је експресно дошао до финала, побједивши Рафаела Надала – 6:3, 6:4. Подсјетио је Швајцарац на своје најбоље дане. Играо је разноврсно и течно. Овакав исход меча наговештен је већ у […]

недеља, 18 марта, 2012 / 08:44

Американац Џон Иснер пробаће да освоји први трофеј у Индијан Велсу, пред својом публиком, против једног од најбољих тенисера свих времена – Роџером Федерером.

Федерер је експресно дошао до финала, побједивши Рафаела Надала – 6:3, 6:4.

Подсјетио је Швајцарац на своје најбоље дане. Играо је разноврсно и течно. Овакав исход меча наговештен је већ у раној фази првог сета када је Федерер направио брејк.

Форхенд дијагонала и бекенд волејима, Федерер је ломио Надала у овом мечу. Други сет пресликан првом. Шпанац је освојио први гем, потом је уследила кратка пауза због кише, после које се Федерер разгоропадио.

Освојио је најпре свој сервис, рутински, а потом направио брејк. Имао је Федерер потом још један брејк предности, али Надал му је узвратио. Ипак, није успео да угрози побједу одличном Швајцарцу, који је од финала УС Опена прошле године у сјајној серији – само два пута је поражен!

Занимљиво, ово ће Федереру бити прво финале турнира у Индијан Велсу послије шест година. Федерер је три пута освајао турнир у Калифорнији и то узастопно – 2004, 2005. и 2006. Биће то прилика да Швајцарац освоји чак 73. трофеј у каријери.0 КОМЕНТАРА