Федерер обезбједио полуфинале завршног мастерса

Швајцарац убjедљив у другом колу Групе Б против Шпанца – 6:3, 6:0 и другом побjедом на турниру обезбjедио пласман у полуфинале. Роџер Федерер је опет моћан! Фантастичном игром у мечу другог кола Групе Б на Мастерс купу у Лондону буквално је почистио са терена О2 арене Рафаела Надала – 6:3, 6:0. Швајцарац је тако обезбједио […]

уторак, 22 новембра, 2011 / 22:45

Швајцарац убjедљив у другом колу Групе Б против Шпанца – 6:3, 6:0 и другом побjедом на турниру обезбjедио пласман у полуфинале.

Роџер Федерер је опет моћан! Фантастичном игром у мечу другог кола Групе Б на Мастерс купу у Лондону буквално је почистио са терена О2 арене Рафаела Надала – 6:3, 6:0.

Швајцарац је тако обезбједио пласман у полуфинале.

Роџера Федерера је очигледно жестоко наљутио пад на четврто место АТП листе, јер од тада је заређао са побједама, тек да свима докаже да у 31. години није за старо гвожђе. Освојио је турнире у Базелу и Паризу и истакао најозбиљнију кандидатуру за шесту титулу на завршном турниру сезоне.

Федерер је уједно смањио "минус" у међусобним дуелима са Надалом, који сада води 17:9, уједно и прекинуо серију Шпанца од три узастопне побједе, све остварене ове године. Тек трећи пут у њиховим окршајима сет је завршен "са нулом", а други пут га је без изгубљеног гема добио Федерер.

У уторак увече је дјеловало да бранилац титуле на Мастерс купу може да учини све што пожели. Други рекет свијета му се у првом сету колико-толико одупирао, а онда је Федерер одлучио да брзо заврши меч и публику, која је махом била на његовој страни, ускрати за дуже уживање.

Први сет трајао је 33 минута, а 12 директних поена Роџера Федерера наспарам једног Рафаела Надала довољно говоре о стању на терену. Швајцарац је искористио једину брејк лопту и без изгубљеног поена добио гем за 4:2.

У наставку је демонстрирао силу. Реализовао је три од пет брејк лопти, свој сервис ниједном није довео у питање (као и у првом сету), па је други сет трајао 28 минута – Федерер је освојио 26 поена, а изгубио само девет!

Играчи су на терену провели 61 минут, Федерер је направио 28 "винера" и осам неизнуђених грешака, а Надал четири директна поена и седам грешака.0 КОМЕНТАРА