Федералци се препали Вучића: Турци улажите у пољопривреду

У склопу Форума одржане су панел дискусије о будућности пољопривредно-прехрамбеног партнерства Босне и Херцеговине и Турске, након чега је уприличено низ билатералних састанака те Б2Б пословни сусрети између привредника из Републике Турске и Босне и Херцеговине у циљу размјене идеја, мишљења и покретања партнерстава.

четвртак, 26 октобра, 2017 / 23:08

"Данас смо министар Шаровић и ја разговарали са министром пољопривреде Републике Турске Ахметом Еşрефом Факибабом о досадашњој сарадњи између Турске и Босне и Херцеговине и о томе како да је унаприједимо и проширимо. Пошто министар Факибаба долази у пратњи изузетно великог броја представника пољопривредно-прехрамбене индустрије Републике Турске, позивам турске привреднике да заједно са привредницима из БиХ, који исто тако у великом броју учествују на овом Форуму, покрећу турско-босанска партнерства у производњи и извозу, те да инвестирају у БиХ пољопривреду и прехрамбену индустрију које вапе за добрим, квалитетним и одрживим пројектима," истакао је федерални министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Шемсудин Дедић на отварању Пољопривредно-пословног форума који се данас одржао у Сарајеву.

У разговору са министром Факибабом, федерални министар Дедић је изразио задовољство аранжманом извоза меса у Р. Турску те истакао како се тиме даје још један подстрек развоју сточарства у Федерацији односно цијелој БиХ. Разговарано је такођер и о могућностима проширења односно покретања сличног аранжмана за друге производе анималног поријекла, посебно сира и других млијечних производа поријеклом из БиХ.Оставите одговор