Федерација БиХ пред банкротом

Пуњење федералног буџета у прва три мјесеца ове године мање је за 70,2 милиона КМ у односу на исти период прошле године, што указује да се Федерација БиХ полако, али сигурно, приближава банкроту, пише "Дневни аваз”. Федерални министар финансија Анте Крајина каже да би пад прихода од 20 одсто био чак и већи да није […]

недеља, 16 јуна, 2013 / 12:04

Пуњење федералног буџета у прва три мјесеца ове године мање је за 70,2 милиона КМ у односу на исти период прошле године, што указује да се Федерација БиХ полако, али сигурно, приближава банкроту, пише "Дневни аваз”.

Федерални министар финансија Анте Крајина каже да би пад прихода од 20 одсто био чак и већи да није било нешто већег убирања пореза.

Економски аналитичар Златко Хуртић оцијенио је да су ови подаци очекивани, с обзиром да је актуелна Влада ФБиХ једино оптерећена тиме како да спаси социјалне категорије, тако што ће доносити законе у виду намета грађанима.

“Не схватају да то води у још већу економску кризу”, рекао је Хуртић и додао да ФБиХ никада није имала Владу која има тако мало слуха за привреду.

Он истиче да је Влада ФБиХ фокусирана на спашавање буџета и да не покушава да види да без економског опоравка нема ни већих прихода, нити повећања пореза.