Фатах и Хамас: Превазишли смо разлике

Палестински предсједник и вођа Фатаха, Махмуд Абас и лидер ривалског Хамаса Калед Машал похвалили су данас ново палестинско партнерство након разговора у Каиру о примјени договора о помирењу склопљеног још у мају. „Желимо да увјеримо наш народ и арапски и исламски свијет да смо окренули нову велику и праву страницу у партнерству у свему што […]

четвртак, новембар 24, 2011 / 18:06

Палестински предсједник и вођа Фатаха, Махмуд Абас и лидер ривалског Хамаса Калед Машал похвалили су данас ново палестинско партнерство након разговора у Каиру о примјени договора о помирењу склопљеног још у мају.

„Желимо да увјеримо наш народ и арапски и исламски свијет да смо окренули нову велику и праву страницу у партнерству у свему што има везе са палестинском нацијом”, казао је Машал.

„Сада нема више разлика међу нама. Договорили смо се да радимо као партнери са заједничком одговорношћу”, додао је Абас, након двочасавног разговора са Машалом, првог након потписивања договора прије пола године.

Тај изненађући договор означен је као почетак краја дугогодишњег ривалства које је 2007. године прерасло у крваво насиље, када је Хамас силом преузео контролу над појасом Газе од снага лојалних Фатаху. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *