Фашизам на дјелу: Вуковар двије приче

Доносимо вијест ХРТ о зебњи над ћириличним натписима, каква није могућа у Србији или Републици Српској, будући да би била третирана као фашизам и говор мржње. Наравно, душебрижници који се наводно баве заштитом људских права и слобода, остаће нијеми на ово понашање, док ће у Хрватској врло радо да пренесу, разраде и осуде свако њихово […]

уторак, фебруар 26, 2013 / 12:14

Доносимо вијест ХРТ о зебњи над ћириличним натписима, каква није могућа у Србији или Републици Српској, будући да би била третирана као фашизам и говор мржње.

Наравно, душебрижници који се наводно баве заштитом људских права и слобода, остаће нијеми на ово понашање, док ће у Хрватској врло радо да пренесу, разраде и осуде свако њихово реаговање на маргиналне десничарске групе у Србији и Српској.

Вијест Хрватске радио-телевизије без икаквих измјена садржаја:

Вуковарци: Влада не реагира на наше захтјеве

Стожер за обрану хрватског Вуковара до сада није добио никакав одговор ни на један од својих захтјева с просвједа који је 2. овога мјесеца у Вуковару окупио око 20 тисућа грађана.

Напротив, плоче с ћириличним натписима израђене су и допремљене у град. У приопћењу за јавност након синоћњег састанка истичу како Влада не показује ни најмању жељу за сурадњом и грубо игнорира Стожер и његове аргументиране захтјеве.

Више неће пасивно просвједовати у случају постављања плоча, те најављују да ће сваки покушај постављања натписа на ћирилици у Вуковару спријечити активним дјеловањем.Оставите одговор