ФАРК добио новог вођу

Револуционарне оружане снаге Колумбије (ФАРК) именовале су Тимолеона Хименеза, познатији као Тимоченко, за новог вођу, након што је њихов бивши лидер Алфонсо Кано убијен у сукобима почетком новембра, јавили су колумбијски медији. "Тимолеон Хименез је једногласном одлуком чланова секретаријата постављен на мјесто команданта ФАРК" наводи се у саопштењу које су објавили медији . У тексту, […]

среда, новембар 16, 2011 / 08:37

Револуционарне оружане снаге Колумбије (ФАРК) именовале су Тимолеона Хименеза, познатији као Тимоченко, за новог вођу, након што је њихов бивши лидер Алфонсо Кано убијен у сукобима почетком новембра, јавили су колумбијски медији.

"Тимолеон Хименез је једногласном одлуком чланова секретаријата постављен на мјесто команданта ФАРК" наводи се у саопштењу које су објавили медији .

У тексту, који је датиран 5. новембра, дан након што је убијен Алфонсо Кано, наводи се да ФАРК жели да сачува морал упркос погибији њиховог вође.

Хименез је 80-их година прошлог вијека припадао седмочланом владајућем секретаријату ФАРК, а за новог лидера изабран је једногласно.

Влада САД понудила је награду од пет милиона долара за Хименеза.

ФАРК је најстарија и највећа љевичарска побуњеничка група у Колумбији, а у САД и Европи се налази на списку терористичких организација.  

Повезано:Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *