07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Еврозона не памти овакве резултате 20 година

Повјерење у економију еврозоне је у децембру порасло на највећи ниво у више од 17 година, објавила је јуче Европска комисија.

уторак, 9 јануара, 2018 / 15:14

Индикатор економске климе у еврозони је порастао на 116 поена у децембру са новембарских 114,8 поена, што је најбољи резултат од октобра 2000. године, према истраживању Европске комисије, преноси британски лист Фајненшел тајмс.

Скок индекса је био већи од прогноза економиста и показатељ је бољег расположења међу компанијама у готово свим секторима.

Повјерење у индустријском сектору је достигло рекордан ниво, а знатно оптимистичније су и компаније у сектору услуга.

Поверење потрошача је у децембру достигло највиши ниво од јануара 2001. године, чиме су потврђене раније процјене.

Бројни аналитичари су страховали да ће политичка неизвјесност угрозити економске перформансе еврозоне у 2017. години, али је она успјела да побије таква очекивања и да оствари снажан раст, оцјењује ФТ.Коментариши