Европа без Плејстејшна 3

Европским цариницима речено да заплијене све испоруке Плејстејшн 3 конзола због спора Сонија и Ел Џи. Ел Џи је код Цивилног суда у Хагу успио да испослује десетодневну забрану увоза конзоле у Европу. Суштина проблема је у начину пуштања Блу-Реј (Blu-ray) дискова. Цариници у Холандији су већ заплијенили десетак хиљада конзола. Ако се забрана настави […]

четвртак, 3 марта, 2011 / 09:13

Европским цариницима речено да заплијене све испоруке Плејстејшн 3 конзола због спора Сонија и Ел Џи.

Ел Џи је код Цивилног суда у Хагу успио да испослује десетодневну забрану увоза конзоле у Европу. Суштина проблема је у начину пуштања Блу-Реј (Blu-ray) дискова. Цариници у Холандији су већ заплијенили десетак хиљада конзола.

Ако се забрана настави ово ће довести до несташице конзола. Према Ел Џију, пуштање Блу-Реј дискова на Плејстејшн 3 конзолама крши четири патента. Серија Сонијевих телевизора под именом Бравија крши такође четири патента. Занимљиво је и то да се тражи забрана извоза конзола у Сједињене Америчке Државе код Комисије за мећународну трговину.

У децембру су из Сонија поднијели тужбу против Ел Џија такође тражећи забрану увоза на одређене мобилне телефоне тврдеђи да су прекршени Сонијеви патенти.

Рат ова два технолошка дива се наставља.Оставите одговор