Евро-атлантски Вук: За Брисел се плови преко Вашингтона

Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић оцијенио је да пут до Брисела и Европске уније води преко Вашингтона. Драшковићу је јуче уручена награда за евро-атлантску личност године коју додјељује Међународни институт за безбједност у Београду. Драшковић је оцијенио да српска интелектуална и политичка елита неће да види оно што виде сви остали и жели […]

уторак, 10 јула, 2012 / 06:22

Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић оцијенио је да пут до Брисела и Европске уније води преко Вашингтона.

Драшковићу је јуче уручена награда за евро-атлантску личност године коју додјељује Међународни институт за безбједност у Београду.

Драшковић је оцијенио да српска интелектуална и политичка елита неће да види оно што виде сви остали и жели у Евопску унију по сопственим условима, а у НАТО не жели нипошто и никада.

„Како можемо, говори тај хор Стеријиних родољубаца, бити савезници непријатељских држава које су 1999. бомбардовале Србију. НАТО је, по њима, ‘терористичка и антисрпска организација’, па Србија мора бити војно неутрална, или се придружити савезу братске нам Русије. Док заплићу језиком, чак су и пијанци мање нелогични у оном што говоре”, рекао је Драшковић.

Он је упитао како то да, ако су државе НАТО-а заиста ‘терористичке и антисрпске’, Србија хоће у ЕУ, пошто су све њене чланице – осим Аустрије, Ирске и Финске – у тој алијанси?

„Како су Француска, Њемачка, Италија или Британија, истовремено, и српски пријатељи и српски непријатељи? Ако је Србија опкољена НАТО терористима и својим душманима, зашто да будемо ‘војно неутрални’ према њима? Логика и национални понос налажу да објавимо рат тој аждаји”, поручио је Драшковић.

Он сматра да поглед на данашњу мапу Балкана налаже Србији да одбаци политичку стратегију своје самоизолације.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *