Евро-атлантски Вук: За Брисел се плови преко Вашингтона

Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић оцијенио је да пут до Брисела и Европске уније води преко Вашингтона. Драшковићу је јуче уручена награда за евро-атлантску личност године коју додјељује Међународни институт за безбједност у Београду. Драшковић је оцијенио да српска интелектуална и политичка елита неће да види оно што виде сви остали и жели […]

уторак, 10 јула, 2012 / 06:22

Лидер Српског покрета обнове (СПО) Вук Драшковић оцијенио је да пут до Брисела и Европске уније води преко Вашингтона.

Драшковићу је јуче уручена награда за евро-атлантску личност године коју додјељује Међународни институт за безбједност у Београду.

Драшковић је оцијенио да српска интелектуална и политичка елита неће да види оно што виде сви остали и жели у Евопску унију по сопственим условима, а у НАТО не жели нипошто и никада.

„Како можемо, говори тај хор Стеријиних родољубаца, бити савезници непријатељских држава које су 1999. бомбардовале Србију. НАТО је, по њима, ‘терористичка и антисрпска организација’, па Србија мора бити војно неутрална, или се придружити савезу братске нам Русије. Док заплићу језиком, чак су и пијанци мање нелогични у оном што говоре”, рекао је Драшковић.

Он је упитао како то да, ако су државе НАТО-а заиста ‘терористичке и антисрпске’, Србија хоће у ЕУ, пошто су све њене чланице – осим Аустрије, Ирске и Финске – у тој алијанси?

„Како су Француска, Њемачка, Италија или Британија, истовремено, и српски пријатељи и српски непријатељи? Ако је Србија опкољена НАТО терористима и својим душманима, зашто да будемо ‘војно неутрални’ према њима? Логика и национални понос налажу да објавимо рат тој аждаји”, поручио је Драшковић.

Он сматра да поглед на данашњу мапу Балкана налаже Србији да одбаци политичку стратегију своје самоизолације.0 КОМЕНТАРА