Ево, Миле је био на промоцији Емирове књиге

Предсједник Републике Српске Милорад Додик истакао је да је велики догађај вечерас у Бањалуци представљање треће књиге прослављеног српског режисера и аутора Емира Кустурице под називом "Шта ми ово треба".

среда, 31 октобра, 2018 / 21:37

Додик, који је вечерас присуствовао промоцији, оцијенио је да Кустурица у том дјелу износи вриједности и ставове у вези са савременим тренутком.

"Савремени живот повезује са историјом, која се овдје чини као да се понавља. Било је дивно присустовати оваквој књижевној вечери и чути тако еминентне излагаче", рекао је Додик за РТРС.

Књига "Шта ми ово треба" познатог српског режисера Емира Кустурице представљена је вечерас у Вијећници Банског двора, а аутор је поручио да технологија сваки дан напредује, али да књиге остају.

На промоцији ове књиге, у којој је заступљено "све" – од емоција, судбина, драме, личности, идеја, ставова и полемике, осим аутора, говорили су и књижевници Матија Бећковић и Ранко Рисојевић, те издавач Манојло Вукотић.

Промоцији Кустуричине књиге присуствовале су бројне званице из јавног, политичког, друштвеног и културног живота Бањалуке и Српске.