ЕУмоболија: Каква полтронска мисао и језик ће завладати ако нас асимилују

Фронтал.СРБ редовно пуни одјељке #Латиничење и #Пресловљено, али ово што долази из Ефбиха као врхунско европолтронство и у одјељку здравог разума заузима посљедње мјесто. Самопоштовање је непостојећи појам.

среда, фебруар 14, 2018 / 15:33

Један обични дупеувлакачки текст, који пјева хвалоспјеве својим послодавцима, намјерно доносимо када његовим сачинитељима више није користан, али њихово улизиштво ће остати да живи вјечно. Наслов који су сами предложили био је тек умоболан: Политичке странке да престану са политизацијом европског пута БиХ. (!?)

Свима који су успјели да се престану смијати на то, да један изразито политички процес, као што је приступање или неприступање једном економском и наддржавном савезу, не треба бити политизован; честитамо на самоконтроли. Даље када прочитате ово „саопћење“ које је дошло само на једном писму и дијалекту, ваљда требате закључити да је осим Вигемарка, особа која је од интереса и Денис Звиздић.

Све у свему, када неко каже да се политичари не требају политички бавити приступањем ЕУ, као да је у питању укидање смртне казне или права дјетета, уз овакав колонијални правопис и језик, онда треба баш напора да се сачува логика у глави.

Кад Цоннецт повезује

Центар за повезивање са Европском унијом – ЕУ Цоннецт поздравља јучерашње усвајање Стратегије за проширење Европске уније на Западни Балкан. Европска комисија недвосмислено је показала како је чланство земаља Западног Балкана у ЕУ стратешки приоритет.

ЕУ Цоннецт позива босанскохерцеговачке политичке странке да престану са политизацијом европских интеграција и да се активно укључе у процесе који ће убразати напредак БиХ на путу ка Европској унији.

Лидере политичких странака, како оних које се налазе на власти, исто тако и оних који чине опозицију, подсјећамо да су још 2015. године на захтјев Европске уније потписали заједничку изјаву о опредијељености политичких лидера за подузимање неопходних реформи. У складу с тим, одговорност за евентуалне застоје у оквиру процеса приступања ЕУ сносе све политичке странке у БиХ неовисно о томе да ли су дио парламентарних већина.

ЕУ Цоннецт поздравља досадашње потезе Вијећа министара БиХ који су упркос евидентном непостојању парламентарне већине у Парламентарној скупштини БиХ довели до знатног помака земље на путу ка Европској унији. Позивамо извршну власт на државном нивоу да активно настави радити на европским интеграцијама БиХ без обзира на то што је 2018. изборна година. Посебно позитивном поруком оцјењујемо данашњу изјаву предсједавајућег Вијећа министара БиХ Дениса Звиздића који је позвао политичаре да се баве животним питањима грађана, а не изборном кампањом.

Центар за повезивање са Европском унијом – ЕУ Цоннецт захваљује се и шефу Делегације Европске уније у БиХ амбасадору Ларс-Гуннару Wигемарку који се протеклих година залагао за европски пут БиХ. Понекад чак више од домаћих лидера који су се често постављали као да Европској унији треба БиХ, а не обрнуто.

 

(зацрњени дијелови су нам били посебно дирљиви)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *