ЕУ: СНСД се усагласио са изјавом

Европска унија своје билатералне односе успоставља са БиХ и понуда за чланство у ЕУ даје се БиХ као таквој, а не засебно нити једном од њених ентитета или Брчко дистрикту, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ У вези са Декларацијом коју је усвојио СНСД током викенда, из Делегације ЕУ у БиХ истичу да су […]

понедељак, април 27, 2015 / 14:21

Европска унија своје билатералне односе успоставља са БиХ и понуда за чланство у ЕУ даје се БиХ као таквој, а не засебно нити једном од њених ентитета или Брчко дистрикту, саопштено је из Делегације ЕУ у БиХ

У вези са Декларацијом коју је усвојио СНСД током викенда, из Делегације ЕУ у БиХ истичу да су се делегати и руководство СНСД-а усагласили са писаном изјавом опредјељења од 23. фебруара која се недвосмислено темељи на "суверенитету, територијалном интегритету и политичкој независности БиХ".

"Сви потписници и они који су усвојили писану изјаву њоме су и потврдили да је чланство у ЕУ стратешки циљ БиХ", истиче се у саопштењу.

Писана изјава, подсјећају у Делегацији, усаглашена је у Предсједништву, потписали су је лидери свих политичких странака и усвојена је у Парламентарној скупштини БиХ.
Изјава наглашава да су кључни проблеми с којима се БиХ данас суочава социоекономске природе, укључујући отварање радних мјеста и подстицање привредног раста и улагања.

"Као што су се усагласиле све политичке стране, изградња функционалне тржишне економије би сада требало да буде у средишту наше пажње", истичу у Делегацији ЕУ.

У Декларацији "Република Српска – слободна и самостална будућност и одговорност", која је усвојена на Петом сабору СНСД-а у Источном Сарајеву, између осталог се наводи да је Република Српска самостална држава у оквиру својих граница и има право, а још више обавезу да расправља о остваривању својих интереса у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *