ЕУ појачава санкције против режима у Дамаску

Европска унија ће појачати санкције против режима у Дамаску након интервенције сиријске војске у Хами када је погинуло око 100 лица, саопштили су данас европски дипломатски извори. "Нове снакције против сиријског режима су неизбјежне", изјавио је портпарол шеф диломатије ЕУ Кетрин Ештон, на конференцији за новинаре. Он је додао да ће ЕУ наставити своју политику […]

понедељак, 1 августа, 2011 / 17:56

Европска унија ће појачати санкције против режима у Дамаску након интервенције сиријске војске у Хами када је погинуло око 100 лица, саопштили су данас европски дипломатски извори.

"Нове снакције против сиријског режима су неизбјежне", изјавио је портпарол шеф диломатије ЕУ Кетрин Ештон, на конференцији за новинаре.

Он је додао да ће ЕУ наставити своју политику санкционисања.

"Пет нових имена блиских сараданика сиријског предсједника Башара ал-Асада могла би се од сутра наћи на листи лица којима се забрањују визе и којима се замрзава имовина", прецизирао је европски дипломата који је желио да остане анониман.

Портпарол њемачке мисије у УН Александер Еберле изјавио је данас да је затражено одржавање састанка Савјета безбједности због повећања насиља у Сирији.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *