ЕУ нуди Латинској Америци помоћ од 2,5 милијарди евра

Европска унија ће у наредних седам година понудити Латинској Америци пакет помоћи од 2,5 милијарди евра, којим ће се финансирати широк спектар пројеката од сектора безбjедности до образовања. „Овај пакет помоћи је нови корак у нашој сарадњи са Латинском Америком, који истовремено шаље снажну поруку о нашој посвећености наставку подршке развојним напорима тог региона”, изјавио […]

понедељак, март 24, 2014 / 21:00

Европска унија ће у наредних седам година понудити Латинској Америци пакет помоћи од 2,5 милијарди евра, којим ће се финансирати широк спектар пројеката од сектора безбjедности до образовања.

„Овај пакет помоћи је нови корак у нашој сарадњи са Латинском Америком, који истовремено шаље снажну поруку о нашој посвећености наставку подршке развојним напорима тог региона”, изјавио је данас европски комесар за развој Андрис Пибалгс, а преноси Франс прес.

Најављена средства биће усмjерена на сектор безбjедности, добре владавине и одговорности, затим еколошке пројекте, образовање и програме обуке за младе.

Укупно 18 земаља моћи ће да аплицира за ова средства – Аргентина, Боливија, Бразил, Чиле, Колумбија, Коста Рика, Куба, Еквадор, Салвадор, Гватемала, Хондурас, Мексико, Никарагва, Панама, Парагвај, Перу, Уругвај и Венецуела. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *