ЕУ лицемјерје: Прво приме чланицу, па јој рјешавају границе…

Делегација ЕУ у БиХ позвала је Хрватску да у духу добросусједских односа са БиХ предузме све неопходне радње за рјешавање евентуалних несагласности о демаркацији границе.

четвртак, август 2, 2018 / 19:07

Став Делегације ЕУ подудара се са приговором који је БиХ упутила Хрватској, а у којем се тражи да се прије почетка изградње Пељешког моста утврди и верификује граница између двије земље, што је Хрватска све до сада одбијала, речено је телевизији Н1 из Делегације ЕУ у БиХ.

Из Делегације су навели да је Европска комисија пажљиво анализирала пријаву пројекта коју је примила од Хрватске за суфинансирање моста на Пељешцу и провјерила јесу ли испуњени сви захтјеви и процедуре из Уредбе о кохезионој политици прије него што је пројекат усвојен 7. јуна 2017. године.

На основу додатних информација које је Хрватска доставила, Европска комисија је закључила да не постоје неријешени правни проблеми са овим пројектом када је ријеч о унутрашњим процедурама Комисије и ЕУ.

„У складу са Уговором о функционисању ЕУ, разграничења спадају у надлежност земаља чланица у складу са међународним правом. Како институције ЕУ немају надлежности у овој области, Комисија је у духу добросусједских односа са БиХ позвала Хрватску да предузме све неопходне радње за рјешавање евентуалних несагласности о демаркацији границе“, навели су из Делегације ЕУ у БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *