Ето кога су нашли: Чанколиз брани монтенегринске усташе од Матије Бећковића

Предсједник Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ), Ненад Чанак, позвао је данас „на спуштање тензија и престанак говора мржње у медијима у Србији“ поводом одлуке Црне Горе да ограничи право на улазак на своју територију појединим грађанима Србије.

субота, 3 новембра, 2018 / 17:30

Чанак је у писаној изјави навео да говори о „једном броју националистичких и ултрадесничарских јавних личности“, те да су поменуте одлуке „право сваке суверене државе“.

„Не улазећи у оправданост процјена црногорских државних органа, ЛСВ подсјећа да је и Србија недавно забранила улазак познатом интелектуалцу и филозофу Шкељзену Малићију“, пише Чанак.

Он додаје да ЛСВ изражава протест јер је одлука државних органа Црне Горе у Србији искоришћена за, како је навео, још један „талас антицрногорске кампање и увреда против јужног сусједа“.

Наравно, ове ријечи освједоченог учесника ријалити програма на Пинку и пребијача неистомишљеника уз помоћ својих тјелохранитеља.

„Са жаљењем констатујемо да се у српским медијима није чула друга страна и да није постојала разлика између провладиних и опозиционих медија. Подсјећамо да ни један медиј у Србији није улазио у суштину политичког и идеолошког дјеловања контроверзних јавних личности којима је ограничено право на улазак у Црну Гору“, додао је Чанак.

Он је објаснио да је ријеч о личностима које „у дужем временском периоду заступају екстремне ставове којима се позива на вјерску, расну и националну мржњу, негира црногорски идентитет и позива на окупацију и нестанак Црне Горе“.

Подсјетио је да те „јавне личности свој политички и идеолошки рад усмјеравају и против Војводине, негирајући њену историју и позивајући на укидање војводјанске аутономије“.

„Као најопасније сматрамо то што је медијском кампањом послата порука да се читаво наше друштво идентификује и солидарише с четворицом ултрадесничарских и националистичких интелектуалца који су пријетња не само Црној Гори и другим нашим сусједима, већ и нама самима јер своје погубно дјеловање врше у Србији“, поручио је Чанак.4 КОМЕНТАРА

 1. Matija, čovek koji je izmislio samoga sebe, i nadaleko poznato ratnohuškačko govno. On, i ostali koji „brane srpstvo“ pljujući onako po fašistički krivi su za
  masovna ubistva nevinih i širenje mržnje prema istima. Svaka država koja drži do svog ugleda u slobodnom svetu treba staviti ova imena na listu persona non grata. Na smetlište istorije sa ovim izlizanim „dekadentima“ i kurvama svakog rata na ovim prostorima.

 2. Tako je Zeisse!
  On bi da se naša djeca ćeraju dok ih ne nestane…
  Žao mi je, ne mogu sebi da oprostim što sam bio i minut u rovovima. Ginuli su najbolji, da bi uživali najgori.
  Oh, za koga su ginuli, i za šta!
  Prevrne mi se utroba kada vidim i čujem Matiju, vječitog huškača, Matiju koji u svojoj kući nije napravio red…
  I, za mene, za moje uvo, i moje oko on je persona non grata.
  Da je otišao na Davidov trg, da je kleknuo i pomolio se za dušu Davida Anđela , Davida junaka kojeg su dželati mučili danima i noćima kao Malog Radojicu, oprostio bih mu sva njegova nagovaranja na ćeranja, ljudski je opraštati. Ali, ne!. Nikad ništa nije ni radio nego huškao, lažno srbovao, i od toga živio bezobraznodobro.

 3. Кад може Мехтић забранити улазак пјесника из велике Русије. што не би и Мило могао радити исто.

  Чанак у својој реакцији није испао лицемјеран него принципијелан.

  Рекао је да не улази у разлоге забране, али је подсјетио да сва балканска властодржачка говна имају обичај да неком нешто забрањују.

  1. Prva dva paragrafa tvog komentara za čistu desetku, a onda svojstveno seljačkoj licemernoj hulji staneš na stranu ekstrema koji ti valjda imponuju svojim teorijama zavera koje ti u opterećenoj svesti nalaziš kao potvrdu svojih jednostranih uverenja. No passaran za ruske (ili bilo koje) nacistički nastrojene polupisce i domače fašiste.

Оставите одговор