Етиопија купила руско наоружање и поноси се тим

Федерална полиција Етиопије саопштила је да је први пут преузела поседовање амфибијског оклопног извиђачког аутомобила БРДМ-2 руске производње који је набављен уз помоћ савезне владе и начелника Генералштаба Савезних оружаних снага.

четвртак, 19 јануара, 2023 / 15:01

Током посете високог званичника, укључујући генералног комесара Федералне полицијске комисије, Демелаша Гебремикла, новообученим јединицама командоса и припадницима полицијских снага за борбу против нереда који су учествовали у обуци спроведеној у главном граду Адис Абеби, федерална полиција је даље рекла да је такође је стекао посед модерног новог наоружања и полицијске опреме као и разних врста полицијских возила.

Током посете, полазници вести демонстрирали су вишим руководиоцима обуку коју изводе са новим оклопним извиђачким аутомобилима БРДМ-2 и новим савременим наоружањем.

Генерални комесар Демелаш је изразио захвалност начелнику Генералштаба Савезних оружаних снага, фелдмаршалу Берхану Јули и Корпорацији одбрамбеног инжењеринга, на подршци, наводи се у саопштењу.

Федерална полиција је саопштила и да у циљу заштите мира и безбедности земље и народа користи мобилне и фиксне сигурносне камере.