Естрадно судство: Логораши терете Силајџића, шаљу Тужилаштво на испит

Предсједник Удружења Коњичана Републике Српске Зоран Пологош изјавио је да је Харис Силајџић обилазио логоре за Србе у Коњицу и добро знао шта се тамо дешава.

субота, 8 септембра, 2018 / 16:15

"Овдје је све јасно. Харис Силајџић и Алија Изетбеговић су, према свједочењима многих логораша, не само знали за логоре и злочине, него и потписивали одлуке о оснивању тих логора. Обилазили су их", рекао је Пологош за "Глас Српске".

Он је истакао да је доказ да је Силајџић све знао и то што је потисао наредбу о размјени преосталих затвореника 6. октобра 1994. године када је размијењено 166 српских логораша.

Пологош сматра да има довољно необоривих доказа, те да је на потезу Тужилаштво БиХ.

"Ми генерално немамо повјерење у правосуђе БиХ, али ево Тужилаштво БиХ је на испиту и видјећемо шта ће учинити", додао је Пологош.

Пологош, који је почетком рата избјегао из Коњица, каже да је тамо почињен страховит злочин, поготово у селима Брадина и Доње Село, гдје је српски народ потпуно нестао.

Десимир Мркајић, који је прије рата живио у Брадини, у логору Челебићи је провео 28 мјесеци и пет дана. Он каже да је кроз тај логор прошло око 700 људи, међу којима је било жена и дјеце.