07:46 Сад је провјерено: Митрополит Амфилохије се упокојио22:32 Дарко Ристов Ђого: У тренутку када ово пишем митрополит је на респиратору - направите Владу Црне Горе!19:03 Министарство просвјете: Не знамо разлог љутњи, настава на даљину успјешно функционише као и раније18:45 Српска ствар се у ЦГ развија да горе не може: Андрија Мандић уз Медојевића оптужује Кривокапића да је "гласач ДПС"18:42 Ако је и до кампање, превише је: БНТВ се преиграо и Шеранића назвао пудлицом18:00 Град Подгорица даје плац Удружењу грађана Црногорска православна црква17:57 Ана Брнабић вилу Јованке Броз додијелила себи на кориштење17:51 Нови извјештај Савбезу УН у четири поглавља: Резолуција СДС о "грађанској БиХ" највећа унутрашња пријетња Дејтонском мировном споразуму17:46 Рутински и на дистанци: ММФ се код Вишковића распитује за паре које не можемо вратити17:10 Чачак, Чачак, бањолучки рокенрол!

Естрада маторих бјелчуга: Сандерс и Бајден ће имати жену потпредсједника

Док друга предсједница у краткој историји Републике Српске увелико гази свој мандат, Џо Бајден се обавезао се да ће изабрати жену као кандидата за потпредсједничко мјесто на изборима у новембру, да именовано успије оно што Хилари Клинтон није.

понедељак, 16 марта, 2020 / 19:58

„Бројне жене имају квалитете да постану предсједници у будућности. Ја ћу одредити жену за потпредсједника“, изјавио је Бајден у телевизијском дуелу са својим демократским ривалом за предсједничког кандидата странке Бернијем Сандерсом.

Сандерс је исто рекао да ће највјероватније изабрати жену да буде кандидат за потпредсједника.

„За мене се не ради само о томе да се одреди жена већ да то буде именовање прогресивне жене“, рекао је Сандерс и додао да је снажно наклоњен да иде у том правцу, али се није тако чврсто обавезао као Бајден.

На почетку унутарпартијске трке за предсједничког кандидата у демократској странци било је шест жена, што је рекордан број за ту фазу, али се трка свела на дуел Бајдена и Сандерса, двојице 70-огодишњака.

Чланица Конгреса из Хаваја Талси Габард формално је и даље у трци, али нема никакве шансе да добије кандидатуру.

Помињу се имена црне сенаторке Камале Харис која је напустила трку за демократског кандидата у децембру и прогресивне сенаторке Елизабет Ворен, посљедње кандидаткиње која се повукла из трке, као могуће будуће кандидаткиње за потпредсједника земље.

Традиционално кандидати за предсједника САД одреде свог партнера у кандидатури, који је кандидат за потпредсједника, негдје око љета. До сада ниједна жена није била предсједница ни потпредсједница САД.Коментариши