Ерик Клептон продаје гитаре

ЛОНДОН – Британски музичар Ерик Клептон одлучио је да распрода дио своје позамашне колекције гитара у хуманитарне сврхе како би сакупио новац за клинику за одвикавање од дроге и алкохола, Кросроудс центар, коју је основао 1998. године. Легендарни гитариста је то већ учинио 1999. и 2004. године. На аукцији ће бити понуђено 150 музичких инструмената […]

петак, децембар 10, 2010 / 13:47

ЛОНДОН – Британски музичар Ерик Клептон одлучио је да распрода дио своје позамашне колекције гитара у хуманитарне сврхе како би сакупио новац за клинику за одвикавање од дроге и алкохола, Кросроудс центар, коју је основао 1998. године.

Легендарни гитариста је то већ учинио 1999. и 2004. године. На аукцији ће бити понуђено 150 музичких инструмената – 70 гитара и још толико звучника и појачала.

Међу њима ће бити и гитара на којој је Клептон свирао на наступу приликом поновног окупљања групе Крим (Cream), за коју се очекује да ће премашити цијену од 13.000 фунти, као и гитаре које су му поклониле његове колеге и пријатељи Џеф Бек, Џи Џи Кејл и Џо Бонамаса.

Један од хитова на аукцији требало би да буде и појачало марке „маршал” који је Клептон користио 70-их година док је наступао са групом „Derek and The Dominos”.

Како преноси ББЦ, аукција ће бити одржана 9. фебруара идуће године у Њујорку.

Током каријере, коју је започео пре 40 година, Ерик Клептон је снимио више од 30 албума, не рачунајући компилације.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *