Ердоган против интервенције НАТО у Либији

ИСТАНБУЛ – Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган се успротивио војној интервенцији НАТО у Либији оцијенивши да би таква операција имала „опасне” последице. „Сматрамо да би војна интервенција НАТО против Либије или било које друге земље, била бескорисна”, рекао је Ердоган отварајући један међународни скуп у Истанбулу, преноси агенција Анадолија. Турска – чланица НАТО, и раније […]

понедељак, март 14, 2011 / 14:45

ИСТАНБУЛ – Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган се успротивио војној интервенцији НАТО у Либији оцијенивши да би таква операција имала „опасне” последице.

„Сматрамо да би војна интервенција НАТО против Либије или било које друге земље, била бескорисна”, рекао је Ердоган отварајући један међународни скуп у Истанбулу, преноси агенција Анадолија.

Турска – чланица НАТО, и раније је упозоравала да Алијанса, по Статуту, може да интервенише само ако је једна њена чланица нападнута.

„НАТО нема шта да ради” у Либији, рекао је турски премијер крајем фебруара током посјете Њемачкој, додавши да би таква интервенција била „апсурдна” и „незамислива”.

Ердоган се такође, раније успротивио увођењу санкција против либијског режима оцијенивши да ће оне више штетити становништву, него режиму.

НАТО је спреман да интервенише у Либији ако добије налог, изјавио је прошле седмице у генерални секретар НАТО Андерс Фог Расмусен на састанку министара одбране 28 земаља те алијансе. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *